Wat is Ayurveda?

AYURVEDA BRENGT JE OPNIEUW IN VERBINDING MET JE UNIEKE ZELF, MET JE OMGEVING, EN MET HET RITME VAN DE DAG EN DE SEIZOENEN. 

Ayurveda, eeuwenoud en voor deze tijd

Ayurveda betekent eigenlijk ‘de kennis of leer van het leven’. ‘Ayur’ is Sanskriet voor leven en ‘Veda’ betekent kennis. De kern van dit gezondheidssysteem is holistisch. Het is een lifestyle die je op weg helpt naar harmonie met jezelf en de natuur. Volgens de Ayurveda heeft iedereen een absoluut unieke bio-energetische constitutie. Als we ons gelukkig willen voelen, houden we het best rekening met onze eigen bio-energie op fysiek, mentaal en spiritueel niveau.

 

Vandaag kijken ook in het Westen meer en meer gezondheidswerkers, holistisch therapeuten en velen die evenwichtig en natuurlijk gezond willen blijven, naar het Oosterse voorbeeld.

Wat is mijn unieke constitutie?

Onze eigen constitutie leren kennen is dus heel belangrijk. Pas dan kunnen we een lifestyle ontwerpen die bij ons past - selfcare op maat. En zo kunnen we de meest helende keuzes maken wanneer onze gezondheid uit evenwicht is. 

Ayurveda ziet vijf elementen in alles - maar dan ook àlles - dat bestaat: water, vuur, lucht, aarde en ether/ruimte. Dit zijn de bouwelementen van het leven, van de stoel waarop je zit, van het scherm waarnaar je kijkt. Alles rond én in ons bestaat uit die vijf elementen.