Wat is Kundalini Yoga?

Kundalini Yoga kan je leven veranderen. Dat heeft het bij mij gedaan. En het is me een eer om deze subtiele maar krachtige technologie aan anderen te kunnen doorgeven.

De kundalini-energie in elk van ons

Kundalini is de energie van ons hoogste potentieel. Kundalini-energie is bij iedereen – tenminste latent – aanwezig. Door yogahoudingen, mantra’s en meditaties kunnen we ze wakker schudden om de waarheid in onszelf te ontdekken, om helderder zicht op ons persoonlijke levensdoel te krijgen, om een radicale shift teweeg te brengen op energetisch vlak. Om écht onszelf te worden.
What is kundalini? It is the whole energy of the cosmos in the individual and beyond the individual. It is the energy of consciousness. Without the constant flow of that energy, you could not live.
Yogi Bhajan

Wat is Kundalini Yoga?

Kundalini Yoga as taught by Yogi Bhajan® brengt de meest krachtige yogatechnieken samen. Ze combineert namelijk asana (houding), mantra (klank), mudra (handhouding), drishti (oogfocus) en bandha (spierspanning). Deze yoga richt zich op het finetunen en sterker maken van zowel het zenuwstelsel als van alle klieren in je lichaam. Kundalini Yoga-lessen kunnen fysiek veel van je vragen. De houdingen zijn vaak uitdagend, de bewegingen repetitief. Net zoals elke andere vorm van yoga, is Kundalini Yoga holistisch. De kriya’s of yogasets focussen niet enkel op het fysieke effect, maar ook op mentale controle en spirituele kracht. Door een flow van energie in je lichaam te activeren, creëren we innerlijk een toestand waarin onze mind rustiger kan worden.
When kundalini awakens, one understands the effect and impact of an action at the beginning of a sequence of action and reaction. He has the choice to take an action or not. In other words, a person becomes totally and wholly aware. That is why it is called ‘the yoga of the awareness.
Yogi Bhajan

Voor wie is Kundalini Yoga?

Kundalini Yoga is yoga voor de mens van vandaag. Het is een krachtige en efficiënte techniek die snel elk aspect van je dagelijkse leven kan beïnvloeden. Kundalini Yoga is er voor iedereen met jobs of stress, families of verantwoordelijkheden, relaties en verschillende rollen in het leven. Wie is niet op zoek naar vaardigheden om met de drukte van het hier en nu om te kunnen gaan? Kundalini Yoga biedt niet alleen de technieken om de druk te weerstaan, maar ook om succes te ervaren in een wereld vol uitdagingen.

De geschiedenis van Kundalini Yoga

Duizenden jaren lang werd de kennis van de yogi’s enkel mondeling doorgeven van meester op leerling. De meester vertelde zijn verhaal – de leerling leerde dat van buiten. Zo leerde ook Yogi Bhajan de technieken van de Kundalini Yoga in India. Deze vorm van yoga werd tot dan altijd in het geheim beoefend en bestudeerd. Tot Yogi Bhajan in de sixties naar Amerika trok om er de geheimen van Kundalini Yoga te ontsluiten. Hij voelde zich geroepen om de spirituele kennis en technieken ook aan het Westen te schenken. Kundalini Yoga as taught by Yogi Bhajan® werkt heel snel en direct, wat we in ons drukke bestaan best kunnen gebruiken.

The Power of Kundalini Yoga lies in the actual experience. It goes right into your heart and extends your consciousness so you may have a wider horizon of grace and knowing the truth.

Yogi Bhajan

Ervaar Kundalini Yoga

Kundalini Yoga kan je het best gewoon ervaren. Je hoeft niet eerst antwoorden te vinden op rationele vragen naar het hoe en waarom. De effecten van Kundalini Yoga ondervind je het best eerst aan den lijve. Met plezier geef ik deze technologie door aan wie op zoek is naar een diepgaande yogapraktijk. Wil je het effect van Kundalini Yoga beleven? Volg een les of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer info.

Volg een les!

Ervaar Kundalini Yoga nu...

Schrijf je in op Kundalini Girl's nieuwsbrief!

Conscious collabs

website door geselle.be | login